Ostravský program Prague Pride odstartuje výstavou Roberta Vana


Ostravský program Prague Pride odstartuje výstavou Roberta Vana

 

Ostrava se připojuje k podpoře Prague Pride. Neformální LGBT sdružení Queer!!!  připravilo pět akcí, které ve městě proběhnou od 3. do 10 . srpna.  Program Prague Pride v Ostravě podporují  i místní gay kluby Rio City a Ikarus, které jsou i pravidelným partnerem ostravských ozvěn QFF Mezipatra.

 

Program Prague Pride v Ostravě odstartuje vernisáží výstavy fotografií Roberta Vana z cyklu „Platinová kolekce“. Vernisáž spojená s garden party  proběhne 3. srpna od 20.00 hod v klubu Rio City. Dílo proslulého fotografa budete moci v Ostravě obdivovat až do konce srpna.

 

Garden party s grilováním, výstavy fotografií Roberta Vana a Petra Kišky, Jízda hrdosti historickou tramvají napříč městským centrem, noční výstup na haldu Svoboda nebo karneval – to je ostravský pozdrav účastníkům Prague Pride.   Organizátoři slibují i zahájení provozu letecké pošty mezi Ostravou a Prahou a to i přesto, že lampiony štěstí doletí z haldy Svoboda maximálně k polským hranicím a ne na ostrov uprostřed Vltavy. Přátelské pozdravy, kurz líbání a panáka grátis pro každého s pražským přízvukem už je jen symbolickou třešničkou v ostravském programu Prague Pride.

 

 

Neformální LGBT sdružení Queer!!!  funguje ve městě již čtvrtým rokem. Kromě kulturních a společenských akcí, které ostravští pravidelně pořádají, iniciovali i vznik oficiální městské kampaně Queer friendly Ostrava!!! –  přátelské město pro všechny.  Aktuálně sdružení připravuje vydání první ostravské gay mapy a chystá se na  čtvrtý ročník ozvěn QFF Mezipatra.

 

http://www.praguepride.com/index.php?page=program-mimo-prahu

 

Pro Colour Planet napsal Adam Orlowski