Sobotní program Radia Wave oživí queer magazín

V dubnu tohoto roku Radio Wave představilo novou vizuální prezentaci stanice pod heslem Děláme vlny, uvedlo několik nových pořadů a barvitější hudební dramaturgii. K atraktivitě programového schématu nyní přispívají další změny. V sobotu 1. 9. 2012 speciální stanice Českého rozhlasu zařadí do svého programu další nový pořad: queer magazín Kvér


promo_kver


Čas vysílání: sobota 22:00

 

Délka pořadu: 60 minut

Připravují a pořadem provázejí: Bára Šichanová a Josef Rabara

 

Kvér, queer magazín Radia Wave, se každou sobotu večer vydává územím jinakosti v nejširším slova smyslu – nejen oblastí LGBT komunity. Pořad se věnuje tématům napříč společností a kulturou. Kvér narušuje tabu, klišé a stereotypy uvelebené ve společnosti, pitvá zprávy z domácích i světových médií. Přináší rozhovory o rozmanitých a ožehavých tématech, pozvánky, tipy a doporučení. V krátkosti se budou autoři pořadu zastavovat nad děním na queer scéně nejen doma, ale i v zahraničí. Queer revize pak prověří schopnost kolegů z médií informovat o různých jevech ve společnosti citlivě a korektně. Magazín přináší vymanění se ze zažitých kategorií (ať už svázaných s heterosexuálním, či homosexuálním viděním světa). Nabízí přesah, který bude atraktivní a částečně provokativní také mimo LGBT komunitu. Kvér hledá spojnice různých území spíš než jejich rozdíly.

 

„V českých rádiích se pořadů podobného typu moc nevyskytuje – a když, tak jsou uzavřeny samy do sebe a komunity, pro kterou převážně vysílají. Chceme přinášet obsah, který bude takové hranice překračovat, který nebude jen povrchním živením stereotypů ve společnosti nebo navoněnou vatou,“ vysvětluje motivaci vzniku pořadu Bára Šichanová.

 



Záznam pilotních dílů pořadů Kvér a Turban k poslechu v Jukeboxu Radia Wave: http://wave.cz/jukebox

 

www.wave.cz


kver_promo_foto