Video a fotky z MR. Gay Czech Republic

V sobotu 18. Dubna proběhla v Pražském divadle U Hasičů soutěž Mr Gay Czech Republic. Vítězem se stal osmadvacetiletý Michal Klapetek. Druhé místo získal Jan Jakubec.


Večerem provázel Jindřich Nováček a Jaroslav Šmíd, podívejte se na video za začátku soutěže




A pár záběrů z večera …







Jak to začalo

Vše začalo v roce 1992, kdy organizace SOHO začala organizovat soutěž jakožto emancipaci snah sexuálních menšin…pak na pár let nastala doba temna. Soutěž se znovu obnovila, ale již první ročník pod vedením týmu organizítorů zakopl a v dalších letech se nabalovali na ně další bubáci.

Rok 2014 je novou ÉROU a posunem soutěže ke světovým. Snahou bylo uspořádat akci, která bude ,,mít koule”. Vše začalo uspořádáním Mr. Gay Europe v Praze v létě 2013. A ten, kdo pro nějakou myšlenku žil zná ten pocit, kdy vše proběhne úspěšně a pak tu je ta prázdnota, zahálka, žádný shon. Co dál? A tam ta myšlenka vznikla a od ní už byl jen kousek k realizaci. Koupila se doména, domluvili podmínky vysílání kluků na zahraniční soutěže a start mohl odstartovat. Nové jméno, nový tým, světová idea a dlouholeté zkušenosti v produkci a marketingu.


Co je cíl?

Snahou bylo vytvořit event, který bude brán jako jedna z několika mála TOP akcí v roce pro LGBT+ komunity (jejich rodinu a přátelé, pro všechny friendly lidi) v ČR a vítěz z ní zvoleny, bude reprezentativním vzorkem, jak na domácí tak i zahraniční půdě. Soutěž není jen o krásném těle, ale hlavně o vnitřních postojích jednotlivců.

V rámci Galavečeru byl předán šek na podporu osvěty o rakoviny varlat (postihuje nejen hetero, ale i gay kluky/muže) od umělců a organizátorů, kteří se vzdali částečně nebo úplně honoráře. Vstup na Galavečer byl GRATIS pro všechny. Počet míst byl 342míst.

Projekt upozorňuje na Gay komunitu, lidská prava, problematiku, která postihuje ať jsi na holky či na kluky a snaží se podpořit dobrou věcí Dům světla s kterým spolupracuje již dlouhodobě.


Více info:

http://mrgayczechrepublic.cz/

https://www.facebook.com/MrGayCzechRepublic

https://www.facebook.com/events/260971560751068