Queer Ball – první ples v Praze! V pátek 17. března 2017

qb2017

www.queerball.cz

 

První queer ples v Praze pod záštitou primátorky Krnáčové bude moderovat Lukáš Hejlík


Třetí březnový pátek roku 2017 se v hlavním městě uskuteční historicky první ples určený LGBT+ lidem a jejich přátelům. Spolek STUD navazuje na úspěšnou akci pořádnou po čtyři roky v Brně a rozhodl se oživit pražskou společenskou a kulturní queer scénu akcí, která umožňuje všem návštěvníkům užít si plesový večer se svým partnerem či partnerkou bez ostychu a předsudků.


V Praze se doposud žádný ples určený speciálně pro lesby, gaye, bisexuály, transsexuály a jejich přátele neuskutečnil, proto jsme se rozhodli, že nabídneme lidem z Prahy a v podstatě celých Čech možnost si takový ples užít. Rádi bychom navázali na kvalitu akce v Brně a udělali stejně perfektní akci v Praze,”říká Marek Christ z organizačního týmu.


Queer Ball – první ples v Praze pro všechny, kdo jsou queer, se uskuteční v pátek 17. března 2017 od 19:00 v Národním domě na Vinohradech, náměstí Míru 9.


„Rádi bychom v Praze založili tradici queer plesů po vzoru vídeňských a nyní již i brněnských plesů a oživili komunitní život v naší metropoli”, dodává Marek Christ.


Organizátoři se rozhodli, že Queer Ball bude nést podtitul On the Silver Screen. Znamená to, že návštěvníci budou moci zapojit svou fantazii a inspirovat se při výběru vhodného plesového oděvu hvězdami stříbrného plátna.


„Každý náš ples má své téma, pokračujeme v tradičním pojetí Queer Ballu, které se osvědčilo v minulých letech v Brně. Věříme, že návštěvníci budou opět šikovní a kreativní a dokážou svůj outfit dokonale připravit,” doplňuje Marek Christ.


Návštěvníkům bude k dispozici velký taneční parket v historické budově, což umožní všem užít si večer, ať už se rozhodnou celý ho protancovat nebo jej strávit ve společnosti přátel u stolu.


Hosty budou po celý večer provázet hudebníci kapely Kolorez a moderátor Lukáš Hejlík, kterého lidé znají například ze seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo z projektu Listování.


Záštitu nad plesem převzala primátorka hlavního města Adriana Krnáčová, která by dle přání organizátorů měla ples slavnostně zahájit.


Pro návštěvníky bude také připraven pestrý doprovodný program, jehož součástí bude tombola nebo taneční a umělecké vystoupení.


„Už teď se těšíme na všechny návštěvníky prvního pražského Queer Ballu a doufáme, že ples bude stejně úspěšný jako ten v Brně,“ dodává na závěr Marek Christ.


Prodej vstupenek probíhá na webu www.queerball.cz a v současné době je už prodána více než polovina vstupenek v hlavním sálu.


Queer Ball je projekt spolku STUD, z.s., který byl založen v roce 1996 v Brně. Spolek působí ve prospěch gay, lesbické, bisexuální a transgender minority a usiluje o její plné právní i faktické zrovnoprávnění s ostatními členy společnosti. Spolek se primárně orientuje na práci s mládeží, aby usnadnil proces vyrovnání se s vlastní sexuální orientací. STUD, z.s. je spolupořadatelem Queer filmového festivalu Mezipatra, jenž ještě pod původním názvem Duha nad Brnem založil. Dalšími projekty spolku jsou např. GaTe – projekt pro náctileté gaye v období coming outu – nebo rozsáhlá Queer knihovna. www.stud.cz


Marek Christ, tel. 603 367 762, marek@queerball.cz, www.queerball.cz