Rozhovor s majiteli končícího Chemistry

jakub-a-denis-chemistry

 

Ahoj Jakube a Denisi, web Honilek.cz se dozvěděl, že budou probíhat nějaké změny ohledně Vašeho clubu, jaké změny to konkrétně budou?

Bar převezme nový provozovatel, který kompletně zruší náš zajímavý a originální koncept chemického zaměření.


Co Vás přimělo otevřít si gay club V Praze?

S ohledem na to, co jsme viděli v Praze jsme chtěli otevřít příjemné místo, které nebude vypadat jako typický gay bar. Zároveň jsme chtěli, aby byl moderní, čistý se zajímavými nápady otevřený pro všechny bez ohledu na orientaci. Byli jsme také nespokojeni s tanečními kluby a proto jsme chtěli bar/disco s moderní hudbou, kvalitními drinky a alkoholem.


A jaké byli vaše začátky?

Přestěhovali jsme se do Prahy, města, kde jsme neznali vůbec nikoho. Našli jsme krásný ale prázdný prostor. Bez jakýchkoliv zkušeností jsme se pustili vlastními silami do rekonstrukce. Po dvou měsících neustávající a vyčerpávající práce jsme bar otevřeli.


Co se povedlo a co se naopak nepovedlo?

Myslíme si, že se nám povedlo zaplnit bar příjemnou klientelou, kterou jsme si oblíbili. Díky originálnímu konceptu a příjemnému vystupování se nám podařilo dostat se na velmi pěkné hodnocení. Bohužel, se nám nepovedlo realizovat taneční parket s ohledem na umístění baru v historickém domě, přesto že nám bylo vše přislíbeno.


Jaká byla návštěvnost?

Víkendy byly převážně plné, občas bar doslova praskal ve švech. Přes týden byla návštěvnost podobná jako v okolních barech nacházející se v této lokalitě. Na to že bar byl otevřen poměrně krátkou dobu jsme byli s návštěvností spokojeni.

 

Jak bude probíhat provoz Chemistry v následujících dnech?

Chemistry bude po dobu pár dnů uzavřen. Nový provozovatel by měl otevřít podnik pod novým názvem začátkem měsíce února.

 

Jaké plány do budoucna máte v osobním a pracovním životě? Co byste poradili lidem, co si chtějí otevřít gay club v Praze?

Chtěli bychom si odpočinout od hostinské činnosti, která nás v osobním životě hodně omezovala. Byli jsme majitelé a zároveň zaměstnanci a to je mnohdy dosti psychicky náročné a u gay klientely dvojnásobně :-D. Nyní jsme založili novou firmu IQ DRUG, což jsou produkty na zlepšení mozkové činnosti. Rádi se vzděláváme a nový projekt tzv. chytrých drog začíná být stejnou vášní jako náš milovaný bar. Určitě by si bar neměl otevírat nikdo bez toho aniž by si vyzkoušel jaké to je pracovat s nejnáročnější klientelou. Poté je na každém zda mu toto podnikání bude vyhovovat či nikoli.