Nová Gay Appka

biggap-fbcover-1904-1c2x

Vychází unikátní queer aplikace. Nabízí přehled barů, ubytování i míst k relaxaci

Tvrci úspěšné mapy pro gay komunitu, která pomáhá turistm, ale i Praanm uod roku 2010 pi hledání kaváren, restaurací, hotelnebo zábavy, picházejí s unikátní mobilní aplikací.


Aplikace je jike staení pro mobilní telefony s operaním systémem iOS a Android, nabízí kromon-line verze úspěšné mapy i dalí vychytávky. Nová aplikace pináí unikátní kalendávech vznamnch queer událostí v Praze na jedné stránce s mapou, která je zakomponovaná pímo v aplikaci, vetnvech podstatnch informací.


Uživatelé aplikace si dále mohou najít přehledně přímo ve svém mobilním telefonu nejbližší gay friendly místa v Praze. „Appka pozná, jak daleko se nachází její uivatel od místa, kam by rád zavítal, a to s pesností na metry. Své cesty si návtvníci mohou plánovat i na interaktivní map,“ říká zakladatel aplikace a Gay mapy Jakub Košmider.


Unikátní aplikace vyhledává kromě přehledu kulturních událostí a barů také obchody, restaurace, ubytování nebo místa vhodná pro odpočinek. „Dalí pidanou hodnotou aplikace je sekce Práce, kde zamstnavatelé nabízejí volné pracovní pozice ve svch firmách. Jedinenost této appky spoívá v tom, e její uivatelé naleznou ve pohromadna jednom místa staí jim k tomu pár kliknutí v mobilním telefonu, ktermají zrovna po ruce. Papírové broury se ustávají peitkem, proto chceme jít s dobou a nabízet zcela aktuální data, která budeme prakticky denneditovat,“ zmiňuje hlavní výhody moderní aplikace, jež právě vychází, její spolutvůrce Alexandr Míka.


Praha je vznamnou turistickou destinací v celosvtovém měřítku, kam pijídjí turisté a poadují pikové sluby. Naí snahou je co nejvíce turistm pobyt v naí metropoli usnadnit,“ dodává tvůrce aplikace Jakub Košmider. Podle jejího vývojáře Daniela Rataje bude dostupná v několika světových jazycích. „Při tvorbě aplikace jsme mysleli nejen na anglickou verzi pro návštěvníky ze Západu, ale i na ruskojazyčnou queer komunitu. Proto je dostupná také v ruském jazyce“ řekl Daniel Rataj.


Jedinené gay aplikaci pedcházela velice úspěšná verze titné mapy. Od jejího vzniku v roce 2010 se dostalo do obhu 125 000 kusmap v rámci sedmi edicí. Vydavatelem aplikace i mapy je spolek Rainbow Prague. Jeho hlavním cílem je podpoit gay turismus v Praze. Kadm rokem podporuje mimo jiné festival Prague Pride.


Fotky z křestu aplikace


Zdarma ke stažení pro Android a IOs